Strategisch adviseur accountancy Strategisch adviseur accountancy …

Rijksoverheid
in The Hague, Zuid-Holland, Netherlands
Permanent, Full time
Be the first to apply
€4.281 – €6.419
Rijksoverheid
in The Hague, Zuid-Holland, Netherlands
Permanent, Full time
Be the first to apply
€4.281 – €6.419

Strategisch adviseur accountancy
Ministerie van Financiën

Functieomschrijving
“Het mooie aan mijn werk is dat ik collega’s echt kan helpen met het oplossen van controlevraagstukken en daardoor als adviseur dicht bij de praktijk sta. Zo ben ik met mijn collega’s betrokken bij het slim inzetten van innovatieve audittechnieken en adviseer ik ons management over beleidsontwikkelingen op controlegebied. Zo bouw ik mee aan de ontwikkeling van het accountantsvak!” Esther Bastiaanse, audit manager RA Auditdienst Rijk (ADR).

Zijn we aangesloten op de nieuwste ontwikkelingen? Kan data-analyse in de plaats treden van het traditionele accountantsonderzoek? Hoe vertalen we nieuwe inzichten zo goed mogelijk naar de controlepraktijk? Wat verandert er in onze omgeving waarop we moeten inspelen? Waar liggen kansen om vernieuwingen door te voeren? Allemaal vragen waar jij je mee gaat bezighouden.

Als strategisch adviseur geef je advies aan de leiding, draag je bij aan de kwaliteit van de uitvoering en signaleer je kansen voor de innovatie van ons controleproces. Je adviseert collega’s bij het oplossen van uitdagende problemen of vaktechnische dilemma’s in onze dagelijkse controlepraktijk, adviseert gevraagd en ongevraagd over verbeteringen en staat in rechtstreeks contact met de leiding van de Auditdienst Rijk (ADR) én de uitvoering op de werkvloer.

Je werkt in een dynamische omgeving, samen met hooggekwalificeerde collega’s van verschillende disciplines en hebt professioneel contact met het directoraat-generaal Rijksbegroting, de Algemene Rekenkamer en beroepsorganisaties zoals de NBA, IIA en NOREA. De kwaliteit van het werk staat voorop en je hebt een scherp oog voor mogelijke verbeteringen en doelmatigheid. Je bent gericht op vernieuwingen in de controlestrategie en weet daar een praktische bijdrage aan te leveren, bijvoorbeeld bij de introductie van ons nieuwe auditmanagementsysteem. Bij ons vind je een ideale plek om verder te leren en te groeien. Er is volop aandacht voor je eigen ontwikkeling, persoonlijk en vakinhoudelijk. Afronding van een studie en mogelijke vervolgstappen worden door ons gefaciliteerd.

Je komt te werken bij de stafafdeling Bestuursondersteuning en Vaktechniek, waar strategisch advies en gedegen vakkennis binnen de ADR samenkomen. We werken in een multidisciplinair en divers team van circa tien personen, sommigen met een RA-opleiding, anderen meer vanuit een IT- of Operational Audit-achtergrond. Ervaring telt, maar ook de frisse blik van nieuwkomers is voor ons belangrijk.

Kortom, we zoeken een dynamische, leergierige adviseur met kennis van het vak. Word jij de nieuwe collega van Esther? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Esther via 06 – 48 58 99 90) of Fon Linders, manager Bestuursondersteuning en Vaktechniek, via 06 – 48 13 90 00.

Functie-eisen

 • Je bent (recent) afgestudeerd als accountant of in de eindfase van je praktijkopleiding tot RA.
 • Je hebt circa vijf jaar ervaring in de financiële controle.
 • Je hebt aantoonbaar interesse in het vak en bent op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen (waaronder de maatschappelijke rol van de accountant, datagedreven controle-aanpak en integrated reporting).
 • Je weet de verbinding te leggen met de andere auditdisciplines (IT-audit en operational audit) en bent van nature gericht op innovatie en vernieuwing.
 • Je bent in staat om zelfstandig opdrachten uit te voeren en leiding te geven aan projecten.


Jouw competenties?

 • Je bent je bewust van je omgeving.
 • Je durft een oordeel te vormen.
 • Je kunt met kracht overtuigen.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.


Herken jij jezelf ook hierin?
Je bent enorm leergierig, wilt de onderste steen boven halen en legt risico’s bloot. Daarnaast kun je flexibel schakelen tussen verschillende rollen en je hecht niet aan een vaste werkplek of omgeving. Je vindt het plezierig en zinvol om relaties op te bouwen en samenwerken gaat je goed af. Bovenal wil je investeren in je toekomst én vind je het een voorrecht om bij te dragen aan het algemeen belang!

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 13
Maandsalaris: Min €4.281 – Max. €6.419 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 2 jaar
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een aanvullend opleidingsprogramma, gericht op persoonlijke ontwikkeling (kennis en vaardigheden).
 • Intensieve begeleiding en coaching door zeer ervaren collega’s.
 • Verschillende uitdagende opdrachten verspreid over de hele Rijksoverheid.
 • Een prima salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een informele en toch zakelijke werkomgeving waarin we respectvol met elkaar omgaan.

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
Wat hebben we jou te bieden:

 • Een aanvullend opleidingsprogramma, gericht op persoonlijke ontwikkeling (kennis en vaardigheden).
 • Intensieve begeleiding en coaching door zeer ervaren collega’s.
 • Verschillende uitdagende opdrachten verspreid over de hele Rijksoverheid.
 • Een prima salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een informele en toch zakelijke werkomgeving waarin we respectvol met elkaar omgaan.
 • We willen dat iedereen zich thuis voelt bij het ministerie van Financiën en zichzelf volledig kan ontwikkelen. Want samen werken aan een financieel gezond Nederland is waar we voor staan. Dit doen we vanuit verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten, omdat we geloven dat dit onze denkkracht vergroot. Iedereen is welkom ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, arbeidsvermogen, gender of seksuele voorkeur. Met jouw unieke bijdrage spelen we beter in op de behoeften uit onze samenleving.
 • Draag jij graag bij aan een financieel gezond Nederland? Je bent van harte welkom. Solliciteren kan door je cv en motivatie in te sturen. Maar we staan ook open voor andere vormen, zoals een video- (met bijgevoegd je cv) of presentatie-sollicitatie (in PowerPoint). In het laatste geval plak je de link van je sollicitatie in een pdf- of Word-bestand. Zo kunnen we je sollicitatie goed verwerken.
 • Gedurende openstelling van de vacature vinden ook gesprekken plaats. Hierdoor kan het zijn dat de vacature eerder wordt afgesloten dan de aangegeven openstellingstermijn. Wacht dus niet tot het laatste moment met solliciteren!
 • De selectieprocedure bestaat uit twee gesprekken en een arbeidsvoorwaardengesprek.
 • De inschaling voor deze functie vindt plaats in schaal 13 op basis van kennis en ervaring. Dit betekent dat er ook sprake kan zijn van een aanloopschaal.
 • Het gaat om een functie van 32 – 36 uur, waarin een werkweek van vier dagen tot de mogelijkheden behoort.

Solliciteren?
Ministerie van Financiën nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via bovenstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Rijksoverheid logo
More Jobs Like This
See more jobs
Close
Loading...