Strategic Risk Specialist

 • Competitive
 • Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands
 • Permanent, Full time
 • ABN AMRO Bank
 • 22 Sep 17

Strategic Risk Specialist

 • Location: Amsterdam , Nederland
 • Area of expertise: Risk Management
 • Organization: ABN AMRO Bank N.V.


In het kort
Word jij enthousiast van op de praktijk gericht risicomanagement voor een van de grootste financiële instellingen van Nederland? Dan is werken bij Strategic Risk wat voor jou. Strategic Risk adviseert proactief de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen om hen in staat te stellen het risicoprofiel van de bank te monitoren en sturen. Met onze expertise waarborgen we de lange termijn strategie van de bank en optimaliseren we de balans tussen risico en rendement.

Je werk
Als Strategic Risk Specialist hou je je primair binnen het team Integrated Risk Management bezig met het geïntegreerd risicoprofiel van de bank. Door middel van het vaststellen van de Risk Appetite help je de risicogrenzen te stellen waarbinnen de bank en business lines willen en mogen opereren. En je helpt de actuele en toekomstige risico's van de bank op een heldere, overzichtelijke wijze te presenteren aan het management. Je bent daarbij sparring partner voor de 2e lijns functies die verantwoordelijk zijn voor het managen van individuele risicotypen zoals kredietrisico, marktrisico en liquiditeitsrisico. Jouw rol daarin is op een holistische manier naar deze risico's te kijken en de impact van deze risico's in hun onderlinge samenhang inzichtelijk te maken. In onze organisatie is het ook mogelijk om (tijdelijk) in andere teams binnen Strategic Risk te werken of om gelijktijdig mee te werken aan een project dat een Strategic Risk brede scope heeft. Zo is het mogelijk je breed te ontwikkelen binnen het strategisch risicomanagement vakgebied.

Je werkomgeving
Strategic Risk is een afdeling waar professionals kunnen ontwikkelen en groeien. Een organisatie waar voortdurend de beste manier van werken wordt uitgevonden. Een organisatie waar bestaande vaardigheden van onze mensen worden benut en het gebruik van talenten wordt gemaximaliseerd. Een organisatie waar producten worden ontwikkeld op een multidisciplinaire manier. Een organisatie die voldoet aan de verwachtingen van de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen en deze overtreft. Een organisatie die de autoriteit is op het gebied van strategisch risicomanagement. Binnen Strategic Risk focust Integrated Risk Management zich op Risk Appetite, Stress Testing en het Internal Capital Adequacy Assessment Process (ICAAP).

Je profiel
Je bent ondernemend en doortastend. Je bent in staat om snel complexe zaken te doorgronden en om tot de hoofdlijn te komen en deze helder uit te leggen. Waar nodig kun je ook in details duiken, waarbij je goed weet door te vragen. Je werkt snel en professioneel en je komt met innovatieve en pragmatische oplossingen. Check je profiel.
 • je hebt een academisch werk- en denkniveau met 5 - 10 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur binnen de financiële industrie of advisering;
 • je hebt sterke analytische vaardigheden en bent in staat conceptueel en out-of-the-box te denken;
 • je vindt het leuk om up-to-date te blijven met betrekking tot ontwikkelingen op het gebied van risico's en risicomanagement;
 • je bent kritisch, initiatiefrijk, zelfstandig, flexibel, werkt graag in een team en kan onder tijdsdruk werken;
 • je bent communicatief sterk, in Nederlands en Engels en in woord en geschrift.


We bieden
We hechten veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Dat betekent dat je veel verantwoordelijkheid en ruimte voor ondernemerschap krijgt. De essentie is dat je bij ons uitgroeit tot de professional die je wilt zijn. Uiteraard hoort daarbij een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden. Je werkt samen met een groep mensen met dezelfde drive en visie, die in achtergrond, voorkeur en vragen net zo divers zijn als onze klanten. Zo overtref je ieders verwachtingen, zelfs die van jezelf.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Eveline van der Weerdt, Integrated Risk Management, 06-30809699.