Senior Risk Manager Senior Risk Manager …

ING
in Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands
Self Employed, Full time
Be the first to apply
Competitive
ING
in Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands
Self Employed, Full time
Be the first to apply
Competitive
Senior Risk Manager
Financial Risk Officer - Structured Debt & Equity (fs 11/12)

Weet jij business modellen snel te doorgronden en kun je uitdagende financieringsvraagstukken vertalen in kredietstructuren acceptabel voor zowel zakelijke relaties als ING?
Wij zijn op zoek naar een financial risk officer om het nieuwe team Structured Debt & Equity (SDE) binnen Credit Risk Management Transaction Approval - Products (CRM TA-P) te versterken. Het team SDE is verantwoordelijk voor alle nieuwe transacties en (twee jaar) beheer voor Structured Acquisition Finance MC, Structured Lending, AFSL Zakelijk, Sustainable Project Finance GZ en Corporate Investments.
Wij dragen bij aan de resultaten van ING Bank door te helpen met het nemen van verantwoorde (krediet)risico's. In het bijzonder richten wij ons op het adviseren en fiatteren van financieringstransacties. Daarnaast bewaken wij de risicokosten in de portefeuille van ING NL.

Dit ga je doen
SDE richt zich specifiek op de (groot)zakelijke klanten en prospects van ING met een complexe kredietbehoefte.
Je adviseert zelfstandig bij besluiten over kredietverzoeken en werkt daarbij nauw samen met verschillende afdelingen binnen ING waaronder onze front office collega's, andere teams binnen CRM TA en overige riskafdelingen. Je adviseert bij indicatieve voorstellen en geeft tijdig richting aan onze risk appetite en risk/reward. Jij challenget de voorstellen van de front office en draagt zorg voor het nemen van acceptabele kredietrisico's. Waar wenselijk uit oogpunt van risicobeheer, zul je in overleg met front office ook relaties bezoeken.
De ervaring die je op doet tijdens het beoordelen van de individuele kredietverzoeken is waardevol voor andere teams binnen ING Bank. Je gaat je kennis gebruiken om bij te dragen aan het Credit Risk Beleid door o.a. portefeuille analyses, maar ook zet je je kennis en vaardigheden in binnen ING om het proces van kredietverlening vanuit een klantperspectief verder te verbeteren.

Je werkomgeving
CRM TA-P valt binnen het aandachtsgebied van de CRO NL. De afdeling bestaat uit high value specialisten, waar naast SDE ook het Asset Based Finance team onder valt. Het SDE team bestaat uit 5 Financial Risk Officers met verschillende achtergronden. Ons team is klantgericht, transactie-gedreven, zelfsturend en flexibel. We werken vanuit Amsterdam.

De rol van financial risk officer biedt je de mogelijkheid om in een relatief korte tijd je inhoudelijke kennis op het gebied van kredietanalyse, business modellen, kredietproducten en kredietstructuren te verdiepen in een dynamische omgeving. De centrale functie binnen ING geeft je toegang tot een uitgebreid netwerk binnen front office en risk management en de mogelijkheid dit verder uit te bouwen.

Wat vraagt dit van jou?
In termen van gedrag zijn wij op zoek naar pro activiteit, besluitvaardigheid, overtuigingskracht, flexibiliteit, sterke schriftelijke en verbale communicatie en empathisch vermogen. Als afdeling streven wij naar een open cultuur waar constructieve feedback van belang is om te leren en te groeien.

Daarnaast vragen we van je:
  • HBO/WO werk -en denkniveau;
  • Dat je beschikt over uitstekende analytische vaardigheden;
  • Dat je minimaal 3 jaar ervaring hebt met acquisitiefinancieringen en kredietverlening binnen credit risk management of een commerciële functie bij een financiële instelling;
  • Dat je gedegen kennis hebt van (LMA)- documentatie;
  • Bij voorkeur: dat je expertise hebt op het gebied van de IT-sector;
  • Dat je kunt bijdragen aan het vernieuwen van werkwijze (zoals inzet operational management en Agile Way of Working);

Wat bieden wij jou?
  • een 36-urige werkweek;
  • de functie is ingedeeld in salarisschaal 11/12;
  • goede opleidingsmogelijkheden op zowel vakinhoudelijk gebied als competenties

Ben je enthousiast?
Klik dan op Solliciteren en mail je CV en motivatiebrief. Je kunt ook contact opnemen met Femke Schep, principal van Structured Debt & Equity, (telefoonnummer 0613691199) of Matthijs de Bruijne, manager CRM TA- P (0654795721)

Close