Senior Controls Manager | Liandon | Amsterdam

 • 85-90 K
 • Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands
 • Permanent, Full time
 • Liandon
 • 11 Dec 17 2017-12-11

Ben jij de senior controls manager die vol passie, op een vakvolwassen en proactieve manier zorgt voor een adequate planning en sturing op tijdigheid voor de grote en complexe projecten van Liandon?

Liandon is het expertcentrum van Alliander. Liandon is specialist in duurzame energietechnologie, verduurzaming, technische innovaties en complexe energienetten.

Liandon is onderdeel van Alliander N.V. Dit is de holding van onze groepsmaatschappijen, waaronder ook Liander en diverse start-ups.

Alliander is een groot Nederlands netwerkbedrijf, dat ervoor zorgt dat miljoenen klanten dagelijks stroom en gas hebben. Voor wonen, werken, vervoer en recreatie. We staan voor een energievoorziening die iedereen onder gelijke condities toegang geeft tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie. Nu en in de toekomst. Dat is waar wij iedere dag samen aan werken. We bieden onze professionals ruimte voor vernieuwende en slimme ideeën. Ruimte voor jouw energie.

Lees hier meer over Alliander als werkgever en onze bedrijfscultuur:

https://www.werkenbijalliander.com/over-alliander

Binnen Liandon ga je het team Projectbeheersing versterken. Deze afdeling verzorgt alle projectbeheersingsaspecten voor de complexe investeringsprojecten.

Functieomschrijving
Om de investeringsprojecten goed te beheersen, zijn we op zoek naar een proactieve senior controls manager die samen met de projectplanner en de projectmanager zorgt voor een adequate sturing op de complexe projecten. Je challenged de projectmanager op de totale voortgang van het project (voor- en nacalculatie, voortgang in tijd, kansen en risico’s, evaluatie) en bent een sparringspartner voor de projectmanager en business controller.

Je hebt een scherpe focus op kwaliteit en efficiëntie en levert een toegevoegde waarde aan de besluitvorming. Indien een project erom vraagt fungeer je als de manager projectbeheersing (IPM rol) waarbij je verantwoordelijk bent voor het identificeren en beheersen van mogelijke risico’s.

Daarnaast:

 • Stem je continu af met de financial project controller voor de laatste financiële inzichten en rapportages;
 • Ben je actief betrokken bij de initiatie van een project (projectvoorstel / business case), waaronder het smart definiëren van de doelstellingen, risico’s, milestones en de opzet van een juiste governance;
 • Monitor en geef je inzicht in de financiële stand van zaken van het project. Je bewaakt de kosten in relatie tot de voortgang, de vooraf gedefinieerde scope en rendement van het project. Hierbij werk je actief samen met de afdeling project administratie;
 • Toets je op het juist naleven van interne richtlijnen en standaarden. (financieel & compliance);
 • Creëer je inzicht in de contracteisen voor de verschillende projecten;
 • Ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling/begeleiding/uitvoering/ verder professionalisering van projectbegrotingen, projectplanningen, prognoses en andere project beheersingsrapportages;
 • Geef je functioneel leiding om het team mede te ontwikkelen tot vakvolwassen professionals.


Functie-eisen
Je bent een ervaren project controller, met ervaring in een constructie- of bouwomgeving en interesse in innovatie en duurzaamheid. Je bent slagvaardig, risicobewust, positief kritisch, ambitieus en hebt gevoel voor business kansen. Je bent een ondernemende, onafhankelijke, sterke persoonlijkheid en bent in staat hoofd- en bijzaken te scheiden. Je hebt ervaring in het leiden van een team professionals. Je bent daarnaast analytisch zeer sterk en je kunt mondeling en schriftelijk sterk effectief communiceren op verschillende niveaus. Je hebt ervaring met projectmanagement-methodieken (Prince & Agile) en met het opzetten van financiële business cases.

Verder breng je het volgende mee:

 • een afgeronde WO opleiding, economische of bedrijfskundige achtergrond;
 • minimaal 3 tot 8 jaar aantoonbare relevante ervaring;
 • ervaring/affiniteit met project control methodieken AACE TCM en GPCBOK;
 • Ervaring in earned value management en trend analyse;
 • Kennis en aantoonbare ervaring in alle aspecten van de cost engineeringsfacetten als begroten, planning en control;
 • Ervaring in de rol als manager projectbeheersing (IPM rol);Leidinggevende ervaring.


Arbeidsvoorwaarden
Een uitdagende en zeer afwisselende baan bij een organisatie die volop in ontwikkeling is. Uiteraard hoort hier een prima salaris bij in schaal 11 (max. € 6525) afhankelijk van je kennis en ervaring. Verder ontvang je een set aan secundaire voorwaarden die je zelf kunt samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van extra vrije dagen of mogelijkheden voor ouderschapsverlof. Ook zijn er ruime vergoedingen voor opleidingen & trainingen. Hierbij meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Contactinformatie
Standplaats: Amsterdam
Uiterste reactiedatum: 11 december 2017

Voor meer informatie over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Pauline Schilderman, Corporate Recruiter, via nummer 06 31031885 en/of mailadres pauline.schilderman@alliander.com

Wil je direct solliciteren, upload dan je curriculum vitae en een duidelijke motivatie via de 'solliciteren'-button.

Screeningbeleid
Alliander screent alle sollicitanten. Afhankelijk van de functie bestaat de screening uit de volgende stappen: het nagaan van referenties, het toetsen van de authenticiteit van identiteitspapieren en diploma's, een integriteitsonderzoek en het opvragen van een verklaring omtrent gedrag. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Vacature, fulltime, Amsterdam, investeringsprojecten, project controller.