Medewerker Zekerheden C&MB III (297S06)

  • Competitive
  • Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands
  • Permanent, Full time
  • ABN AMRO Bank
  • 22 Sep 17

Medewerker Zekerheden C&MB III (297S06)

  • Location: amsterdam , Nederland
  • Area of expertise: Risk Management
  • Organization: ABN AMRO Bank N.V.


In het kort
Als medewerker Zekerheden Contracting Corporate & Institutional Banking (CIB) ben je samen met je collega's verantwoordelijk voor het controleren van volledige aanlevering van de kredietdocumentatie, het vaststellen van de rechtsgeldige ondertekening daarvan door onze klanten, het registeren van aktes in binnen- en buitenlandse registers en alle werkzaamheden die daaruit voortvloeien.Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk
Je inventariseert de aanwezige documentatie, analyseert de rechtsgeldige ondertekening en je lost eventuele vragen daaromtrent op met de business, waar nodig in overleg met je Contracting collega. Je beheert de originele documentatie, houdt de aanwezige stukken bij in specifieke systemen binnen de bank, beantwoordt vragen van de relatiemanagers en assisteert je Contracting CIB collega's.Het team Zekerheden is binnen Contracting CIB verantwoordelijk voor het verrichten van voorbereidende en ondersteunende werkzaamheden ten aanzien van het proces van het vestigen en beheren van kredietdocumentatie van onze CIB klanten. Daarbij behoort advisering aan de business over rechtsgeldige ondertekening en benodigde verificatiedocumentatie, het registreren van de zekerheidsaktes in binnen- en buitenland en het bewaken van de volledigheid van het zekerheidsdossier. Het team regisseert het laatste deel van het kredietproces, binnen de voor de afdeling geldende regels en richtlijnen, zodat het kredietacceptatie proces conform afgesproken normen van kwaliteit en tijd wordt afgehandeld.

Je werkomgeving
Het team Zekerheden CIB valt binnen Contracting CIB. De afdeling Contracting CIB is onderdeel van Credit Risk Contracting. Contracting CIB vormt een kenniscentrum voor alle vormen van kredieten- en zekerhedendocumentatie van Corporate & Institutional Banking.Het team Zekerheden wordt uitgebreid tot 3 medewerkers. Contracting CIB bestaat uit 2 teams en in totaal 12 medewerkers van verschillende nationaliteiten en leeftijden.

Je profiel
De functie vereist analytisch vermogen, nauwkeurigheid, focus op inhoudelijke ontwikkeling en samen continu verbeteren. Heb je affiniteit met juridische zaken en regelgeving en ben je zowel analytisch sterk als een aanpakker? Dan komen we graag met jou in contact. Ervaring met kredieten, juridische ondersteuning of soortgelijke werkzaamheden is een pré.Algemeen:• Kennis van economie en recht op minimaal Mbo niveau met ten minste 4-6 jaar relevante werkervaring Specifieke op het werk-/aandachtsgebied gerichte kennis en vaardigheden:• Goede kennis van de Engelse taal (zowel mondeling als schriftelijk)• Begrip van (complexe) internationale juridische bedrijfsstructuren• Goede kennis van procedures en systemen met betrekking tot kredietverlening, kredietvormen, zekerheden,
vastlegging zekerheden en kredietbeheer• Teamspeler, accuraat en maakt makkelijk contact.

We bieden
Een interessante baan binnen een internationale omgeving. Het team wordt uitgebreid en dat geeft ruimte de functie mee vorm te geven om het proces van het vestigen en beheren van de zekerheden m.b.t. onze klanten zo efficiënt mogelijk in te richten.Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Teddie van den Berg (010- 4016953) of Anita van Kuijk (010-4016453). We maken graag kennis met je.