Manager Central Portfolio Management (814S15)

 • Competitive
 • Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands
 • Permanent, Full time
 • ABN AMRO Bank
 • 25 Sep 17

Manager Central Portfolio Management (814S15)

 • Location: Amsterdam , Nederland
 • Area of expertise: Risk Management
 • Organization: ABN AMRO Bank N.V.


In het kort
Word jij enthousiast van op de praktijk gericht risicomanagement voor een van de grootste financiële instellingen van Nederland? Dan is werken bij Strategic Risk wat voor jou. Strategic Risk adviseert proactief de Executive Board en Raad van Commissarissen over het risicoprofiel en (toekomstige) wet- en regelgeving om sturing, monitoring en besluitvorming mogelijk te maken. Met onze expertise waarborgen we de lange termijn strategie van de bank en optimaliseren de balans tussen risk en reward. Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk
Vandaag de dag bestaat Strategic Risk uit een groep hoog opgeleide professionals. Ervaren professionals met een passie voor hun baan. Als Strategic Risk leveren wij producten van hoge kwaliteit voor zowel de interne als externe stakeholder om essentiële inzichten te geven ter ondersteuning van het besluitvormingsproces. Samen zijn we constant in beweging om te reageren op de veranderende omgeving, een omgeving die steeds complexer en veeleisender wordt. In plaats van het tempo bij te willen houden, willen wij het tempo bepalen. Als Manager Central Portfolio Management (CPM) ben je onderdeel van het Management Team van Strategic Risk en ben je eindverantwoordelijk voor alle producten die vallen binnen het deelgebied CPM. Het Management team initieert en beheert strategieën, methoden en structuren op alle deelgebieden van Strategic Risk en stelt het senior management in staat weloverwogen keuzes te maken in lijn met het beoogd risicoprofiel. Je bent samen met overige MT-leden verantwoordelijk voor de Strategic Risk Specialisten en Advisors ten aanzien van de Performance Dialoog. Daarnaast draagt ieder individueel MT-lid verantwoordelijkheid ten aanzien van gemiddeld 10 a 15 FTE voor wat betreft de talentontwikkeling. Je draagt daarnaast op MT-niveau bij aan een duidelijke en continue prioritering en planning van alle Strategic Risk producten.

Je werkomgeving
Strategic Risk is een afdeling waar professionals kunnen ontwikkelen en groeien. Een organisatie waar voortdurend de beste manier van werken wordt uitgevonden. Een organisatie waar bestaande vaardigheden van onze mensen worden benut en het gebruik van talenten wordt gemaximaliseerd. Een organisatie waar producten worden ontwikkeld op een multidisciplinaire manier. Een organisatie die de autoriteit is op het gebied van strategisch risicomanagement.

Je profiel
Je weet in je rol medewerkers en teams te inspireren en te verbinden, kan delegeren en loslaten en geeft zo vertrouwen zonder de regie en kwaliteit uit het oog te verliezen. Je creëert een omgeving waarin je anderen laat stralen en waar fouten maken mag. Daarnaast heb je oog voor de effectiviteit en efficiency van Strategic Risk. Je weet ook in tijden van veranderingen een high performance cultuur neer te zetten en vast te houden, waarin medewerkers zelfstandig en intrinsiek gedreven zijn. Je bent analytisch en mensgericht, een teamspeler met overzicht en gezag die tijdig weet bij te sturen indien nodig. Check je profiel hieronder; Algemeen
 • Je beschikt over een universitaire titel of academisch werk- en denkniveau in economie, econometrie, bedrijfskunde, wiskunde of vergelijkbaar vakgebied.
 • Je hebt bij voorkeur minimaal 12 jaar relevante ervaring bv. binnen risk management of aan risicomanagement gerelateerde functie in een bancaire omgeving.
 • Je bent sterk in stakeholder management (i.e. ExCo, ExCo -1/-2, RvC en/of ECB/DNB)
 • Je hebt analytische vaardigheden op academisch niveau.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een coördinerende functie en aangetoond tegelijkertijd meerdere complexe producten te kunnen coördineren, afstemmen en succesvol op te leveren.
Specifiek
 • Beschikt over diepgaande kennis van verschillende onderwerpen binnen risk en performance management, zoals kredietanalyse, kredietrisicomodellen, kredietportefeuillemanagement, risicogewogen rendement, berekening van regulatory en economic capital, risk appetite, enterprise risk management, capital performance, ICAAP en stress testing.
 • Kennis van (inter)nationale maatschappelijke, economische en monetaire ontwikkelingen.
 • Kennis van wet- en regelgeving op het gebied van Risk Management, Basel, IFRS en Compliance.
 • Kennis op het gebied van visie, strategie, corporate values en doelstellingen van de bank alsmede strategie & doelstellingen van de business lines.
 • Kennis van IT systemen van de bank, alsmede managementinformatie- en reporting systemen.
 • Vaardigheden om de bank op een professionele manier te vertegenwoordigen tegenover interne en externe belanghebbenden.
 • Neemt ownership, heeft een eigen mening en durft deze ook uit te dragen. Creëert een cultuur waar specialisten en advisors de ruimte ervaren om dit ook te doen.


We bieden
We hechten veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Dat betekent dat je veel verantwoordelijkheid en ruimte voor ondernemerschap krijgt. De essentie is dat je bij ons uitgroeit tot de professional die je wilt zijn. Uiteraard hoort daarbij een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden. Je werkt samen met een groep mensen met dezelfde drive en visie, die in achtergrond, voorkeur en vragen net zo divers zijn als onze klanten. Zo overtref je ieders verwachtingen, zelfs die van jezelf.Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Sander Pleij via sander.pleij@nl.abnamro.com