Jurist Legal Jurist Legal …

ING
in Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands
Self Employed, Full time
Be the first to apply
Competitive
ING
in Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands
Self Employed, Full time
Be the first to apply
Competitive
Jurist Legal
ING zoekt...

een (Senior) Legal Counsel voor zijn Legal Capital Markets team.

ING Legal Financial Markets in Amsterdam is op zoek naar een enthousiaste, ambitieuze en pragmatische jurist, die graag deel wil uitmaken van een business die marktleider is in Nederland. Binnen de jonge en hechte teams van professionals begeleid je en adviseer je ING Wholesale Banking op verschillende gebieden met betrekking tot de (internationale) kapitaalmarkten. We zijn sparringpartner van de business welke wij voorzien van expert juridisch advies, met als doel onze juridische risico's te minimaliseren en, vanzelfsprekend, te voldoen aan alle wettelijke regels en voorwaarden van de landen waar we opereren.

Het team Legal Capital Markets, onderdeel van Legal Financial Markets, assisteert onderdelen van ING Wholesale Banking (zoals Corporate Finance, Debt Capital Markets en Equity Capital Markets, Securitisation en Money Market Sales) bij wereldwijde obligatie en aandelen introducties en corporate finance transacties van haar cliënten (bijvoorbeeld private plaatsingen, High Yield transacties, securitisaties, liability management) en helpen we bij het opzetten van onder meer geldmarkt programma's, obligatie programma's (MTN's) en terugkoop programma's. Daarnaast adviseert het team op het gebied van bestaande en opkomende regelgeving van toepassing op de kapitaalmarkten, zoals de Wet op het financieel toezicht, MiFID II, BMR en CMU.

De ideale kandidaat is een commercieel ingestelde teamplayer met affiniteit met en ervaring op voornoemde gebieden. Je kunt op hoog niveau meedenken en adviseren en je durft beslissingen te nemen.

Functiebeschrijving
Als (Senior) Legal Counsel in het Legal Capital Markets team:
 • Adviseer, onderhandel, beoordeel, structureer en documenteer je aandelen en obligatie transacties, zoals initiële aanbiedingen van aandelen en uitgiften van commercieel papier, medium term obligaties en gestructureerde obligaties voor de professionele klanten van ING Wholesale Banking;
 • Adviseer je voornoemde interne klanten over bestaande en opkomende regelgeving, business initiatieven en (toezicht) projecten;
 • Help je de business proactief met het beheersen van juridische risico's;
 • Houdt je opkomende (toezichts-)wetgeving (zoals Wft, MiFID II, BMR en CMU) bij;
 • Ben je betrokken bij en adviseer je over de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten;
 • Ben of wordt je een expert op één of meerdere gereguleerde gebieden en deel je je kennis binnen het team en met de business.
  Algemeen
 • Je adviseert op juridisch gebied, maar denkt tegelijkertijd samen met de business mee over pragmatische oplossingen;
 • Je hebt een spilfunctie bij het onderhouden van contacten met (interne) klanten en in- en externe specialisten;
 • Je hebt de mogelijkheid tot het volgen van interne en externe cursussen.
  Functie-eisen
 • Je beschikt over een afgeronde opleiding Nederlands recht;
 • Je hebt minimaal 4 jaar relevante werkervaring als advocaat, toezichthouder of bedrijfsjurist;
 • Je hebt aantoonbare kennis van en affiniteit met financiële dienstverlening, de kapitaalmarkten (en/of de corporate finance praktijk) en effectenrecht;
 • Je kan goed met mensen omgaan, je bent analytisch sterk, pragmatisch, communicatief vaardig, overtuigend, flexibel en pro actief;
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in Nederlands en Engels;
 • Je bent stressbestendig en staat stevig in je schoenen.

  Organisatorische context ING Wholesale Banking is het grootzakelijk bedrijf van ING Bank N.V. Binnen ING Wholesale Banking biedt het onderdelen Financial Markets en Strategic Products financiële oplossingen aan grote multinationals, instellingen en overheden - zowel in Nederland als wereldwijd - en heeft een eigen juridische afdeling. ING biedt een zeer gevarieerde, sterk internationaal georiënteerde rol binnen een afdeling van gedreven professionals met prima opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

  Arbeidsvoorwaarden
  In deze fulltime functie heb je als (Senior) Legal Counsel bij ING Legal Capital Markets niet alleen recht op een uitstekend basissalaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden. Het betreft een functie die is ingedeeld in functieschaal 11 of 12 (afhankelijk van jouw werkervaring). Standplaats is Amsterdam.

  Geïnteresseerd?
  Voor meer informatie kun je contact opnemen met Martijn Brinkhuis, Head of Legal Capital Markets.

  Bij ING staan het belang van klanten en klanttevredenheid centraal. Betrouwbaarheid en deskundigheid zijn bij ons dan ook leidend in alles wat we doen.

  We maken graag kennis met je!


Close