Digital Expert Portfolio Management (Grid: Mobile Internet & Design)

  • Competitive
  • Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands
  • Permanent, Full time
  • ABN AMRO Bank
  • 11 Dec 17 2017-12-11

Digital Expert Portfolio Management (Grid: Mobile Internet & Design)

  • Location: Amsterdam , Nederland
  • Area of expertise: Digital Banking
  • Organization: ABN AMRO Bank N.V.


In het kort
Klanten willen steeds meer zaken eenvoudig online regelen. Het online bankkantoor wint terrein. Met nieuwe en verbeterde service bereiken we straks meer klanten dan ooit, volledig via alle digitale kanalen. De bank van morgen vraagt dus om een digitale mindset. Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk
Als Digital Expert Portfolio Management heb je een passie voor structuur & organisatie. Je drive is om de organisatie in staat te stellen efficiënt, fact-based en gevalideerd waarde voor eindgebruikers te laten leveren door de implementatie en het beheer van het portfolioplan dat beschrijft wat wij doen en waarom wij doen wat wij doen en hoe dit bijdraagt aan de strategie van ABN AMRO.

Wij hanteren hiervoor een strikte methode die ruimte geeft aan autonome teams. Digital Banking beoogt hiermee voor alle medewerkers een "verhaal" te beschrijven, waarmee elke medewerker op elk moment kan uitleggen hoe zij bijdragen aan de strategie van ABN AMRO (de elevator pitch).

Als portfoliomanager zie jij met bezieling toe op de coherentie van het portfolioplan van het Grid Mobile, Internet & Design. Een Grid bestaande uit 20 delivery teams en 200 medewerkers in Nederland en 80 in India. Je geeft reviews op de structurele integriteit van de portfolio items richting de Grid Owner, (lead) productowners, Digital Experts en scrummasters om ze naadloos aan te laten sluiten op elkaar en op de bovenliggende tactische en operationele doelstellingen. Dit betekent:

Reviewen tactische doelen (also know as Saga's) op:
•Connected: koppeling met de strategie van de Business Line Retail
•Betekenis: geformuleerd als een tactische doelstelling?
•Aligned: raakvlakken met eventuele betrokken andere teams / Grids?
•SMART: is de doelstelling SMART?

Reviewen operationele opportunities (also know as Episodes):
•Connected: koppeling met de tactische doelstellingen van Digital Banking
•Betekenis: geformuleerd als een opportunity (wat is het probleem? wat is de kans?)
•SMART: is de value van de opportunity SMART?

Reviewen operationele oplossingen (also know as Epics):
•Connected: koppeling met de opportunities van een Grid
•Betekenis: geformuleerd als een oplossing
•SMART: is de oplossing voorzien van SMART leading Prestatie Indicatoren?

Je ziet erop toe dat de portfolio boekhouding op orde is in de tool Jira en je faciliteert het GRID en de daarin aanwezige teams met de configuratie in Jira. Je adviseert Digital Experts, Productowners en scrummasters in het hanteren van een Definition of Done voor Episodes, Epics en Userstories. Je analyseert raakvlakken in het portfolio met aanperkende Grids en assisteert de Grid owner met het syncen tussen portfolio plannen. Je verzamelt bottom-up input voor nieuwe saga's en strategievorming business line Retail. Daarnaast assisteer je de Grid Owner bij impactbepaling vanuit operatie binnen Grid op strategie Retail en assisteer je de Grid Owner bij impactbepaling van strategie veranderingen op operatie binnen Grid. Je rapporteert daarbij aan de Grid Owner Mobile, Internet & Design.

Je werkomgeving
Je werkt binnen het grid Mobile, Internet & Design, onderdeel van Digital Banking. Wij zijn de versneller van digitalisering en verbinden fysieke klantinteractie met digitale oplossingen voor méér tevreden klanten en medewerkers.

Het grid is een duidelijk en logisch afgebakend cluster van blocks met een end-to-end verantwoordelijkheid voor één of meer productgroepen, kanalen of enablers waarin business- en IT-collega's samenwerken op een agile werkwijze. Een block is een multidisciplinaire samenwerkingsvorm die bestaat uit professionals uit de business lines en de IT-organisatie (5 tot 15 personen) die autonoom samenwerken aan één doel. In totaal werken we in het grid met zo'n 200 professionals in Nederland en ongeveer 80 in India.

Je profiel
Je bent de digital-savvy specialist die de wens van de klant weet te vertalen naar eisen aan een digitale organisatie. Je vindt het leuk om creatief aan de slag te zijn en bent niet bang om flink je handen uit de mouwen te steken. Je bent goed in het managen van stakeholders en bewaakt pro actief de kwaliteit van het proces. Je bent in staat inhoudelijk de "change" binnen het domein te volgen, kan meedenken over probleem analyses en oplossingen, maar je kan de verleiding van de inhoud weerstaan. Je bent immers primair verantwoordelijk voor de kwaliteit van structuur van de Grid. Agile development en Agile product management zitten daarom in je genen. Dit alles om de beste en meest waardevolle toepassingen voor onze klanten te realiseren.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

•een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is een vereiste;
•HBO/WO werk- en denkniveau, met minimaal vijf jaar ervaring in een digitale omgeving;
•kennis van de digitale markt en ontwikkelingen en kunt deze vertalen naar de digitale winkel;
•de agile way of working en de scrum-methode;
•de relevante wet- en regelgeving;
•business en IT-architectuur;
•proces design & proces management;
•managen van stakeholders;
•aantoonbare kennis, ervaring en affiniteit met digitaliseringstrajecten.

We bieden
ABN AMRO hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en biedt je daarom veel verantwoordelijkheid en ruimte voor ondernemerschap. Zo kun je uitgroeien tot de professional die je wilt zijn, samen met collega's die jouw drive en visie delen. Uiteraard hoort daar een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden bij. Een jaarsalaris van maximaal 85K all-in (inclusief vakantietoeslag, 13e maand en prestatiepremie) o.b.v. een 40-urige werkweek, inschaling op basis van ervaring en kennis. Daarnaast zijn secundaire arbeidsvoorwaarden voor een groot deel flexibel en zelf samen te stellen.

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature! Neem voor meer informatie contact op met Robert van den Boogaard, Talent Acquisition Specialist, robert.c.van.den.boogaard@nl.abnamro.com . We maken graag kennis met je.