Digital Data Analist (senior)

  • Competitive
  • Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands
  • Permanent, Full time
  • ABN AMRO Bank
  • 14 Dec 17 2017-12-14

Digital Data Analist (senior)

  • Location: Amsterdam , Nederland
  • Area of expertise: Digital Banking
  • Organization: ABN AMRO Bank N.V.


In het kort
Als Digital Data Analist ben je verantwoordelijk voor analyses van het klantgedrag, de klantbeleving, de resultaten en de kosten/batenanalyses van de digitale kanalen (de website, Internet Bankieren, Mobiel Bankieren, API's en Social Media) en de vertaling daarvan in verbetervoorstellen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de meetbaarheid van bestaande en nieuwe functionaliteiten van de digitale kanalen en het ontwikkelen van tooling op het gebied van (advanced) analytics, testen en targeting.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk
Als Digital Data Analist leg jij de basis voor inzichten in het gedrag van onze klanten in de digitale kanalen waardoor je helpt om de online en mobile kanalen voor onze klanten te verbeteren en uit te bouwen. Je monitort de resultaten binnen de digitale kanalen voor het Management van Digital Banking en de Grid Owners en Product Owners in de Development grids: Apps & Innovation, Mobile Internet & Design en Customer Interaction Enabling & Digitazation. Je adviseert hierover op strategisch en tactisch niveau. Je draagt met jouw analytics kennis bij aan projecten op het gebied van Advanced Analytics, Targeting & profiling en werkt samen met Product Owners en het IT team aan de implementatie van analytics code in de Mobile en Internet Banking omgeving.

Wil jij werken aan het verder uitbouwen van een datagedreven Digitale omgeving waar customer journey verbeteringen, real-time profiling en conversie-optimalisatie hand in hand gaan? Je krijgt in onze change organisatie de kans om nieuwe mogelijkheden te benutten. Voor onze Product Owners en Grid Owners ben je een goede gesprekspartner die met heldere inzichten de ontwikkeling van de digitale kanalen in kaart brengt en de mobile en online development keuzes onderbouwt. Dit doe je door data vanuit apps, Internet Bankieren, de website en CRM op een slimme manier te verwerken en te tonen. Je werkt als specialist in een multidisciplinair team van Product Owners, Digital Experts, IT Developers, IT Architecten en UX-Designers en vormt samen met je collega Data Experts het Center of Excellence voor Data Analyse binnen Digital Banking Daarnaast werk je nauw samen met collega's in e-commerce teams en met collega's van Customer Experience.

Je werkomgeving
De Digital Data Analist werkt binnen een van de grids van Digital Banking (het grid Apps en Innovatie, het grid Mobile, Internet & Design of het grid Customer Interaction Enabling & Digitazation). Het grid is een duidelijk en logisch afgebakend cluster van blocks met een end-to-end verantwoordelijkheid voor één of meer productgroepen, kanalen of enablers waarin business- en IT-collega's samenwerken op een agile werkwijze.

Een block is een multidisciplinaire samenwerkingsvorm die bestaat uit professionals uit de business lines en de IT-organisatie (5 tot 15 personen) die autonoom samenwerken aan één doel. Er zijn 2 soorten blocks: value proposition en value delivery blocks. De Digital Data Analist werkt vanuit het Center of Excellence Digital Analytics bij een van de value proposition teams binnen de grids.

Je profiel
Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van tooling, advanced analytics, profiling, tagging en web analytics. Een echte digital data-expert dus. Het werk vraagt erom dat je zeer analytisch en nauwkeurig bent. Gezien je rol in multidisciplinaire teams, is samenwerkingsgerichtheid een absolute voorwaarde. Je hebt de drive om continu verbeteringen door te voeren en als het om analytisch denken gaat, ben je een voorbeeld voor je collega's.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

• een goede beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste;
• WO werk- en denkniveau, met minimaal zeven jaar ervaring in een digitale omgeving;
• minimaal zeven jaar ervaring in een commerciële en analytische, online marketingfunctie;
• kennis van en ervaring met Webanalytics tools (Adobe Omniture) en BI tooling (Microstrategy);
• kennis van en ervaring met statistische software pakketten, database en selectietechnieken (SQL/SAS/R);
• kennis van en ervaring met Tagmanagement, Targeting, Segmentatie en Profiling;
• kennis van de (lange termijn) ontwikkelingen op het gebied van analytics, online marketing, digitale technologie en api's.

We bieden
Als Digital Data Analist heb je de mogelijkheid om met jouw analytische kennis te bouwen aan een online datagedreven omgeving. Je monitort de ontwikkeling van de digitale kanalen en geeft met analyses onderbouwde adviezen aan het management. In dit snel veranderende werkterrein krijg je volop de ruimte om nieuwe trends en ontwikkelingen te volgen en toe te passen. Je werkt binnen Digital Banking in een afwisselende, innovatieve en datagedreven omgeving.

ABN AMRO hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en biedt je daarom veel verantwoordelijkheid en ruimte voor ondernemerschap. Zo kun je uitgroeien tot de professional die je wilt zijn, samen met collega's die jouw drive en visie delen. Uiteraard hoort daar een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden bij. Een jaarsalaris van maximaal 85K all-in (inclusief vakantietoeslag, 13e maand en prestatiepremie) o.b.v. een 40-urige werkweek, inschaling op basis van ervaring en kennis. Daarnaast zijn secundaire arbeidsvoorwaarden voor een groot deel flexibel en zelf samen te stellen.

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature! Neem voor meer informatie contact op met Robert van den Boogaard, Talent Acquisition Specialist, robert.c.van.den.boogaard@nl.abnamro.com . We maken graag kennis met je.