For Recruiters

ALM Consultant

APG NL
Amsterdam, Netherlands
Posted 13 days ago Permanent marktconform maandsalaris
Asset Liability Management geeft inzicht in de toekomstige ontwikkeling van de balans van pensioenfondsen. De overgang op een nieuw pensioencontract zorgt voor een grote vraag naar het inzichtelijk maken van de gevolgen van daarin te maken beleidskeuzes, zoals ten aanzien van het pensioen- en beleggingsbeleid.

Ben jij degene die complexe pensioenvraagstukken kan vertalen in heldere inzichten en adviezen? Dan komen we graag met je in contact!
 

Dit wordt je functie

Asset Liability Management (ALM) geeft inzicht in de toekomstige ontwikkeling van de balans van pensioenfondsen. De overgang op een nieuw pensioencontract zorgt voor een grote vraag naar het inzichtelijk maken van de gevolgen van daarin te maken beleidskeuzes, zoals ten aanzien van het pensioen- en  beleggingsbeleid.

Als ALM Consultant voer je ALM-analyses uit en weet je de resultaten helder over het voetlicht te brengen bij onze klanten: besturen/bestuursbureaus. Intern weet je de vertaalslag te maken van ALM naar (strategisch) beleggingsbeleid. Je hebt een grote mate van (intellectuele) vrijheid die je weet in te zetten voor innovatieve ideeën en vernieuwende concepten.
Door de positie van de afdeling werk je nauw samen met andere organisatieonderdelen, een goede interactie is dan ook cruciaal. Je maakt kennis met beleggingsstrategen, researchers en actuarissen. Je zit midden in de dynamische omgeving van onze pensioenfondsklanten waarbij ALM als trusted advisor opereert.

Bij APG ga je werken bij de ALM-afdeling op ons nieuwe kantoor in Amsterdam. Onze afdeling is onderdeel van Fiduciair Management bij APG Asset Management en speelt een centrale rol bij de bepaling van de financiële strategie van pensioenfondsen. Zij staat daarom in nauw contact met de klanten van APG. Het team weet een hoogwaardig niveau te koppelen aan een informele cultuur en stimulerende werkomgeving en bestaat uit 10 professionals.
 

Dit breng je mee

Wij zijn op zoek naar collega met ervaring in het ontwikkelen van rekenmodellen en het uitvoeren van complexe berekeningen. Als ALM Consultant gaat verbinding maken je gemakkelijk af. Je bekijkt zaken vanuit een beleidsmatig perspectief. Een scherp analytisch vermogen stelt je in staat om analyses met behulp van uitgebreide ALM-modellen om te zetten in aantrekkelijke notities of presentaties. Je weet daarmee te overtuigen. Tenslotte zie je snel nieuwe ontwikkelingen en weet dit om te zetten in voorstellen voor innovatie.

 Verder vragen wij:

  • WO werk- en denkniveau, een afgeronde opleiding Finance, Econometrie, Actuariaat of vergelijkbaar;
  • Minimaal 3 jaar bruikbare werkervaring;
  • Grondige kennis van het nieuwe pensioencontract;
  • Kennis van strategisch asset management;
  • Ervaring met programmeertaal R;
  • Flexibele instelling met innovatieve drive;
  • Ontwikkelde advieskwaliteiten;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Hier ga je aan de slag

We bieden je een marktconform maandsalaris op basis van een 40-urige werkweek en mooie arbeidsvoorwaarden gericht op flexibiliteit, zoals:
•           Een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,33%;
•           Veel aandacht voor jouw vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling;
•           Hybride werken: thuis én in één van onze prachtige kantoren;
•           En uiteraard een goed geregeld pensioen.

Voor pensioenuitvoerder APG gaat pensioen over mensen, leven en samenleven. Met zorgvuldig vermogensbeheer, pensioenadministratie, communicatie en advies wil APG meehelpen aan een leefbare toekomst waarin we welvaart en welzijn eerlijk en duurzaam samen delen. Voor huidige en toekomstige generaties. Voor nu, straks, en later.
APG zet zich in voor 4,7 miljoen mensen in Nederland. Daarom vinden wij het belangrijk om ook een afspiegeling te zijn van de Nederlandse maatschappij. Dat betekent dat APG streeft naar een inclusieve werkomgeving, waarin iedereen zichzelf kan zijn én waarin iemands unieke kwaliteiten omarmd worden.

Als je kiest voor APG, kies je voor een baan waarin je bijdraagt aan een mooie toekomst. Solliciteer dus nu!

 

Meer informatie

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Pieter Kasse, Head of ALM, via pieter.kasse@apg-am.nl, die je meer kan vertellen over deze specifieke functie.
 
Zie jij een toekomst bij APG? Solliciteer met een cv en begeleidende brief en laat ons weten wat jou motiveert!

Graag zouden wij u erop willen wijzen dat interne collega’s een voorrangspositie hebben in de selectieprocedure. Deze vacature is gelijktijdig intern en extern gepubliceerd. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Wij danken u voor uw begrip.
 

Job ID  00068710
More jobs From APG NL
APG NL
(Senior) Client Manager
APG NL
Amsterdam, Netherlands
9 days ago Full time marktconform
More Jobs Like This
APG NL
(Senior) Client Manager
APG NL
Amsterdam, Netherlands
Finalyse
Business/Data Analyst
Finalyse
Amsterdam, Netherlands
JCW Search
Senior Associate Consultant - Pensioen
JCW Search
Amsterdam, Netherlands
Belfius Bank
Senior Market Risk Analyst
Belfius Bank
Brussels, Belgium