ALM/Treasury Analyst

  • Competitive
  • Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands
  • Permanent, Full time
  • ABN AMRO Bank
  • 16 Oct 17 2017-10-16

ALM/Treasury Analyst

  • Location: Amsterdam , Nederland
  • Area of expertise: Finance
  • Organization: ABN AMRO Bank N.V.


In het kort
Wil jij vanuit het hart van de bank richting geven aan de strategie en planning van het liquiditeitsrisico van de bank?ALM is verantwoordelijk voor het managen van de balans op het gebied van rente-, liquiditeit- en kapitaal risico's. Interne klanten zijn onder andere de Executive Board, de Raad van Commissarissen en het Asset & Liability Committee (ALCO). Extern is er voornamelijk contact met de toezichthouder (DNB/ECB), Rating Agencies en andere banken. ALM Strategy & Planning is verantwoordelijk voor het vertalen van strategische interne en externe ontwikkelingen in concrete adviezen en rapporten voor onze stakeholders.Op dit moment zoeken wij een analyst op het gebied van Funding en Liquiditeitsrisicomanagement om ons team (16 FTE) te versterken.Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd! Als je goed bent, kun je bij ons nog beter worden. Dat beloven wij je. Dit is je kans om de professional te worden die je wilt zijn.

Je werk
Je analyseert ontwikkelingen op de bankbalans, op de kapitaal- en geldmarkt en het gewenste risico en rendementsprofiel van de bank. Op basis van je analyses maak je concrete voorstellen ten aanzien van de strategische liquiditeitsbehoefte van de bank en je brengt in kaart welke opties de bank heeft om het liquiditeitsrisico te optimaliseren. Vanzelfsprekend stem je de voorstellen die we maken af met onze stakeholders, zoals Investor Relations, Treasury, Strategy, Finance en Risk.Onze belangrijkste werkzaamheden bestaan uit het Funding Plan en, de Risk Appetite. Daarnaast doen wij allerlei verdiepende analyses met het doel een betere afstemming tussen beide kanten van de bank balans te krijgen. Ook zijn wij een actieve sparringspartner voor het senior management en de Business.Je komt te werken in een jong en dynamisch team van hoger opgeleide professionals die houden van complexe uitdagingen. Er is ruimte voor zowel inhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling.

Je werkomgeving
Werken bij ABN AMRO betekent nog beter worden in wat je doet. Wij begrijpen klanten, vertalen hun ambities naar gemeenschappelijk succes en verdienen zo vertrouwen. We willen dat onze klanten onze producten begrijpen. Dat betekent dat we soms 'nee' verkopen als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: een overzichtelijk productaanbod bieden. En: helder communiceren. Bankieren is ons vak, de wereld onze uitdaging.ALM Strategy & Planning bestaat uit 16 professionals die zich bezig houden met renterisico, liquiditeit- en kapitaalmanagement. Door deze samenstelling krijg je een goed beeld van alle risicotypes binnen ALM.Wij delen graag onze kennis. Er worden op de afdeling, maar ook binnen en buiten de bank, veel kennissessies georganiseerd.ALM is een enthousiaste, jonge afdeling waar naast werken ook ruimte is voor ontspanning. Dit uit zich onder andere in (spontane) borrels, teamuitjes (zoals karten) en een jaarlijkse ski-trip.

Je profiel
Je bent een teamspeler die van complexe uitdagingen houdt. In je analyses weet je tot de kern te komen zonder het overzicht uit het oog te raken. Je bent leergierig en weet je ideeën pro-actief over te brengen. Daarnaast beschik je over een gezonde dosis humor.Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:• Universitaire opleiding in een kwantitatieve richting (bijv. econometrie of toegepaste wiskunde)• 2-5 jaar werkervaring• Je hebt affiniteit met Risk en/of Finance• Je neemt initiatief, bent resultaatgericht en leergierig• Je hebt kennis en ervaring met excel • Je bent kwantitatief sterk en weet complexe zaken bondig en helder te communiceren, zowel mondeling en schriftelijk in Engels en Nederlands.

We bieden
Een uitdagende omgeving met een goede work-life balance waarin je de kans krijgt jezelf verder te ontwikkelen zowel inhoudelijk op het gebied van balans- en liquiditeitsrisicomanagement als op persoonlijk vlak.Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Jos in 't Panhuis : jos.in.t.panhuis@nl.abnamro.com.We maken graag kennis met je.