Risk Analist - data & fact-based gedreven

  • Competitive
  • Amersfoort, Utrecht, Netherlands
  • Permanent, Full time
  • ABN AMRO Bank
  • 23 Nov 17 2017-11-23

Risk Analist - data & fact-based gedreven

  • Location: Amersfoort , Nederland
  • Area of expertise: Risk Management , Retail Banking
  • Organization: ABN AMRO Bank N.V.


In het kort
Realiseer maximaal inzicht in nieuwe en bestaande hypotheken. Hierdoor heb je direct invloed op het reduceren van voorzieningen en invulling geven aan zorgplicht. Je volgt samen met beleidsmakers het aanvraag- en beheer proces binnen de totale portefeuille met bijna 1 miljoen klanten. Je geeft verder vorm aan advanced analytics en klant- en rapportageprocessen die momenteel sterk worden gedigitaliseerd en vereenvoudigd.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk
Als Risk analist stel je rapportages op, deel je de portefeuille op in klantsegmenten en adviseert beleidsmakers rondom acceptatie processen. Je werkt met moderne modellerings- en rapportagetools. Ook krijg je vragen vanuit senior management. Afhankelijk van je eigen inschatting prioriteer jij je werkzaamheden. Daarnaast krijg je de ruimte om de processen van het team continue te verbeteren. De afdeling Risico Analyse en Rapportage bestaat uit 10 jonge hoogopgeleide medewerkers. Iedereen heeft naast algemene werkzaamheden één of meerdere focusgebieden als advanced analytics, acceptatiebeleid, score cards, Basel II, voorzieningen, stress testing, collectionsbeleid en het mede mogelijk maken van onderhoudsgesprekken met klanten. Je zit in het hart van de bank. De druk is hoog maar het werk is nooit eentonig en altijd leerzaam.

Je werkomgeving
De afdeling Risico Analyse & Rapportage is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en monitoren van alle kredietrisico modellen/kredietacceptatiesystemen van ABN AMRO Hypotheken (AAH). Tevens is de afdeling verantwoordelijk voor het zorgdragen voor Basel-compliancy en het leveren van betrouwbare Risk management informatie en analyses over de hypotheekportefeuille. Dit heeft de optimalisatie van de risk/reward doelstellingen van AAH als doel. Zo zijn wij bijvoorbeeld de trekker van de hypotheken stress test voor de bank, staand we aan de basis van advanced analytics en beantwoorden we per jaar bijna 200 vragen van toezichthouders, investeerders en senior management van de bank.

Je profiel
- Je hebt bij voorkeur een academisch werk- en denkniveau (een kwantitatieve, economische of (technische) bedrijfskundige opleiding).
- Je hebt kennis van moderne modellerings- en rapportagetools, bij voorkeur met SAS.
- Je hebt sterke analytische vaardigheden.
- Je hebt affiniteit met bankieren voor consumenten
- Je bent sterk in Nederlands en Engels in woord en geschrift

We bieden
De vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en de ruimte om te groeien in een leuk, enthousiast en ambitieus team. Dat je de komende jaren veel gaat leren staat vast, we hechten veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Dat betekent dat je zowel vertrouwen als ruimte krijgt en groeit tot de professional die je wilt zijn. Uiteraard horen daar een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden als een 13e maand, een persoonlijk opleidingsbudget, een OV jaarkaart, flexibele werktijden en een solide pensioenregeling bij.
Tot slot, kan je het volgende verwachten:
- Flexibiliteit in plaats en tijd van werken
- Collega's die elkaar opleiden in deelspecialismes
- Prettige werkomgeving waarbij elk teamlid waarde toevoegt en weet waar zij/hij het over heeft
- Grote invloed op het continue verbeteren van processen van de afdeling

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature! Voor meer informatie, neem contact op met Sjouke Kuindersma, Hoofd Risico Analyse en Rapportage, 0615699929.