Hitelkockázati modellező Hitelkockázati modellező …

Morgan Stanley
in Budapest, Budapest fovaros, Hungary
Permanent, Full time
Be the first to apply
Competitive
Morgan Stanley
in Budapest, Budapest fovaros, Hungary
Permanent, Full time
Be the first to apply
Competitive
See job description for details


Tekintettel a COVID-19 (koronavírus) folyamatos terjedésére, minden interjút telefonon vagy virtuális kapcsolaton keresztül folytatunk a jelöltek és alkalmazottaink védelme érdekében.

Milyen hasznos információkkal szolgálhatnak a modellek a hitelezés kockázatairól? A Credit Risk Methodology csoport tagjaként megismerheted, hogyan számítjuk ki a hiteleink kockázatát és hogyan határozzuk meg a tőkekövetelményt a szabályzó hatáságok előírásai, valamint az üzleti igények figyelembevételével.

Amit nyújtunk:
- Versenyképes fizetés és éves bónuszra való jogosultság

- Rugalmas munkaidő (törzsidő, otthonról való munkavégzés lehetősége)

- Az érdeklődésednek megfelelő karrierlehetőségek

- Sokszínű, befogadó munkahelyi környezet

- Pénzügyi piacok és termékek ismerete

A rád váró feladatok:
- Hitelkockázati modellek fejlesztése és programozása

- Ökonometriai elemzések a modellfejlesztéshez

- Tesztelés, mi-lenne-ha típusú és érzékenységi vizsgálatok

- Ad-hoc elemzések többek között a modellváltoztatások hatásairól

- Rendszeres beszámolók készítése a modellek használata során keletkező adatokról

- Együttműködés a világ más részein dolgozó kollégákkal


Qualifications:


Amit hozz magaddal:

- Pénzügyi, gazdasági, matematikai, pénzügyi matematikai, fizikusi, egyéb természettudományi vagy mérnöki diploma

- Alapos statisztikai ismeretek és érdeklődés a kvantitatív modellfejlesztés iránt

- Világos gondolkodás, üzleti érzék és jó ítélőképesség

- Érdeklődés a pénzügyi piacok és termékek iránt

- Nagyon jó kommunikációs és együttműködési készség

- Kiváló írásbeli és szóbeli angol nyelvtudás

A csapatunkról: A Credit Risk Methodology csoport felel a cégünk összes hitelezéssel kapcsolatos kockázatának kezeléséhez használt modellekért. Csoportunk rendszeresen vizsgálja és elemzi a modellek használatát, amiről beszámolókat készít, valamint válaszol a modellhasználattal kapcsolatban felmerülő kérdésekre. Emellett a csoport új modellek fejlesztésével és meglévő modellek továbbfejlesztésével foglalkozik, amelyeket a szerződő partnereinkkel kapcsolatban keletkező hitelkockázat és egyéb kockázati mérőszámok meghatározásához használunk.

A cégünkről: A Morgan Stanley-nél megalapozhatod és kiteljesítheted szakmai karriered. Megtanulhatod az alapokat, tapasztalatot szerezhetsz és hosszú távú lehetőségek közül válogathatsz. Ehhez a hátteret a nemzetközi, több kultúrát magába olvasztó környezet adja, amely elismeri és előnyt kovácsol a sokszínűségből.

A munkavégzés feltételeinek rugalmasságával kapcsolatos kérdésekkel fordulj bátran HR-es kollégáinkhoz. A Morgan Stanley-nél fontosnak tartjuk, hogy a megfelelő rugalmasság biztostásával dolgozóinknak nagyobb szabadságot adjunk.

A Morgan Stanley elkötelezetten alkalmazza az egyenlő bánásmód elvét. Cálunk, hogy támogató és befogadó munkakörnyezetet teremtsünk, amelyben mindenki a lehető legjobban tud dolgozni. Kollégáink változatos háttérrel és tapasztalatokkal érkeznek hozzánk, ami sokszínűségünk alapját adja. Ennek fenntartására figyelmet fordítunk a toborzás, a karrierfejlesztés és a munkahelyi környezet aktív alakítása során. Learn about our culture and the opportunities for professional growth at Morgan Stanley Budapest: Build a career with impact. Visit https://www.morganstanley.com/about-us/global-offices/europe-middle-east-africa/hungary morganstanley.hu for more information.

#LI-FO1

Close
Loading...