Relationship Manager Grote Ondernemingen – BC Brussel Noord

  • Competitive
  • Brussels, Bruxelles-Capitale, Belgium Brussels Bruxelles-Capitale BE
  • Permanent, Full time
  • ING
  • 17 Mar 18 2018-03-17

Relationship Manager Grote Ondernemingen – BC Brussel Noord

Relationship Manager Grote Ondernemingen - BC Brussel Noord
Contract van onbepaalde duur, voltijds, Groot-Bijgaarden

Ben je op zoek naar ...

een functie waarin je commerciële relaties ontwikkelt en de rentabiliteit/risico's van een portefeuille van grote ondernemingen beheert

Ben je ook iemand die ...

- een gezonde commerciële ingesteldheid toont
- zeer resultaat gericht is
- een teamspeler is
- tweetalig is (FR/NL)
- problemen oplost
- uitstekende communicatievaardigheden heeft en gemakkelijk contacten legt
- bereid is om te investeren in een lange termijn relatie met je cliënteel en prospecten
- georganiseerd, efficiënt en stressbestendig is
- goed kan onderhandelen en steeds op zoek gaat naar win-win oplossingen voor de klant en voor ING
- een sterk analytisch vermogen heeft

En beschik je ook over ...

- een masterdiploma in Toegepaste Economische Wetenschappen of Handelsingenieur, of gelijkwaardig door ervaring
- een succesvolle ervaring in een commerciële relatie met ondernemingen
- een goede algemene kennis van de bank en haar producten en diensten
- een perfecte kennis van het Frans (zowel gesproken als geschreven), met goede redactionele vaardigheden

... dan ben jij misschien onze nieuwe Relationship Manager Grote Ondernemingen

Jouw rol ...

Binnen de activiteit Midcorporates & Institutionals van ING België, beoogt de Relatiebeheerder Grote Ondernemingen de ontwikkeling van de commerciële relaties en van de rentabiliteit van zijn portefeuille en tegelijkertijd de beheersing van de risico's.

Het betreft meer specifiek grote ondernemingen met een omzetcijfer tussen 10 en 250 miljoen euro uit het Business Center Brussel Noord (gelegen in Groot-Bijgaarden).

- U beheert en ontwikkelt de commerciële relaties met het cliënteel van uw portefeuille en zorgt voor een verbeterde rentabiliteit van dit cliënteel op korte en lange termijn.

- U bent bijzonder business gericht en aandachtig voor de gevoeligheden van de cliënt. U volgt de marktevolutie en de ontwikkelingen van de betrokken sector op de voet.

- U bent de geprivilegieerde gesprekspartner voor uw relaties in brede zin: u beheerst alle bankproducten bestemd voor ondernemingen. Terzelfdertijd kan u, op basis van uw technische kennis en binnen het kader van de politiek en ethiek van de bank, de cliënt een creatieve oplossing op maat aanbieden als de omstandigheden dit vereisen. De soms complexe aard van deze materie vindt u een mooie uitdaging.

- U vertegenwoordigt de bank op formele en informele gelegenheden georganiseerd voor of door cliënten of prospecten teneinde een goed persoonlijk contact te creëren en een netwerk uit te bouwen.

- Als goed onderhandelaar kan u de belangen van de bank verdedigen en tegelijkertijd rekening houden met de belangen van de cliënt.

- U streeft naar een lange termijnrelatie met uw klanten en een goede verhouding risico/rendement ten voordele van alle betrokken partijen.

- U beheert deze relatie met een sterke focus op de synergie met de andere segmenten van de bank. Cross selling in de brede zin, waarbij u pro-actief de collega's van andere metiers introduceert bij uw klanten.

- Dankzij uw analyse- en synthesevaardigheden, bent u in staat om kredietaanvragen op een duidelijke, bondige, complete en aantrekkelijke manier te vertalen

Jouw werkomgeving binnen ING ...

ING België is, als eerste directe universele bank, een sterke speler op de Belgische markt. De bank biedt alle cliënten een breed assortiment financiële producten en diensten aan via het distributiekanaal van hun keuze (click en face). Tot de cliënten van ING België behoren zowel retail- en private banking cliënten als kleine, middelgrote en grote ondernemingen.

ING Wholesale Banking biedt een breed gamma van financiële diensten en producten aan middelgrote en grote bedrijven. Onze professionals leveren hun klanten op maat gesneden advies en oplossingen op het gebied van kredieten, (internationaal) betalingsverkeer, vastgoed financiering, acquisitie financiering, risico beheer, fusies & overnames, structured finance., ....