IT Engineering Lead III (982T13)

 • Competitive
 • Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands
 • Permanent, Full time
 • ABN AMRO Bank
 • 22 Aug 17

IT Engineering Lead III (982T13)

 • Location: Amsterdam , Nederland
 • Area of expertise: IT
 • Organization: ABN AMRO Bank N.V.


In het kort
Durf jij het aan, agile werken binnen IT Solutions? Als IT Engineering Lead Digital Integration (DI) ben je dagelijks bezig met het versnellen en vereenvoudigen van de digitale processen binnen de IT Systemen van ABN AMRO. Hierdoor draag je bij aan de lange termijn strategie van ABN AMRO IT om ons landschap wendbaar te maken, zodat we nog sneller nieuwe functionaliteiten aan onze klanten aan te bieden. Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk
Omdat je in het hart van de digitale stromen van de bank werkt, besteed je veel tijd aan het overleggen met allerlei verschillende stakeholders over de noodzaak, mogelijkheden, de voordelen en de voorwaarden om diensten via onze Service Bus aan te bieden. Soms doe je dat door een overtuigend en inspirerend verhaal te houden, soms moet je bijsturen om te zorgen dat we geen bochten afsnijden. Op andere momenten ben je betrokken bij inhoudelijke discussies met de verschillende teams waar je leiding aan geeft over hoe we het gebruik van de services verder kunnen stimuleren, hoe we de performance kunnen meten en optimaliseren of met welke technieken en protocollen we het best onze diensten kunnen ontsluiten. Uiteraard doe je dit niet alleen. Je hebt een aantal scrum teams onder je die werken aan afgebakende gebieden. Je overlegt met de product owners van deze teams over de richting, met de scrum masters optimaliseer je de productiviteit em bemensing van de teams en je bent hiërarchisch verantwoordelijk voor deze medewerkers. Je creëert een afdeling waar het fijn werken is, waar vertrouwen heerst en waar je met z'n allen de schouders er onder zet.

Je werkomgeving
Het Digital Integration domein heeft vorig jaar de Enterprise Service Bus (ESB) neergezet en in korte tijd meer dan 230 services weten te realiseren waar maandelijks meer dan 11 miljoen transacties overheen lopen. Naast het bouwen van nieuwe services zien we dat de teams nu ook steeds meer verzoeken krijgen voor het onderhouden van deze services en het aansluiten van andere processen op reeds bestaande services (hergebruik). Ook blijven er continu aanvragen binnenkomen voor nieuwe services die nog niet eerder geïdentificeerd waren. De services ontsluiten een variëteit aan processen, zoals voor de externe retailklant (doelsparen), de interne klant (MI en BI processen) of externe instanties (zoals de overheid). DI bestaat momenteel uit minimaal 25 interne en externe medewerkers, verdeeld over 6 scrumteams. Daarnaast worden de scrum teams aangevuld met collega's van onze ADM vendor Infosys, zowel on- als offshore. Doordat de techniek niet stilstaat, we gaan werken volgens de nieuwe grid structuur en de mogelijkheden om meer diensten te hergebruiken, maar vooral omdat we geloven dat digitalisering en de impact daarvan voorwaardelijk is voor een succesvolle toekomst van de bank ligt er een stevige strategische uitdaging: Je zorgt er voor dat we de noodzaak van digitalisering breder op de radar krijgen, on par blijven met de laatste technieken, dat we optimaal de nieuwe Delivery Domeinen van IT bedienen en het gebruik van de services verder stimuleren via hergebruik of aanpassing van bestaande diensten.

Je profiel
Je bent een tech-savvy leider met het vermogen om abstracte materie voor een brede groep betrokkenen op een inspirerende manier toe te lichten. Inhoudelijk betrokken, niet alleen omdat je daardoor advies en richting aan de scrum teams en je stakeholders kunt geven, maar ook in discussies je argumenten paraat hebt zodat je de langere termijn doelen kunt bewaken. Inspirerend zodat je Product Owners en (business) stakeholders die een volle agenda hebben weet te overtuigen dat met Digital Integration hun werk zoveel makkelijker en leuker wordt en dat dit uiteindelijk voorwaardelijk is voor het succes van hun gebied. Je weet inhoudelijkheid te combineren met inspirerend vermogen en strategisch denken.Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:
 • Academisch werk- en denkniveau
 • Ruime ervaring in IT delivery, sterke voorkeur op het gebied van digitale integratie van data en processen
 • Visionair op het gebied van data integratie, je snapt the bigger picture
 • Inspirerend leider, niet alleen naar de eigen medewerkers, maar zeker ook naar de rest van de bank. Je wordt al snel gezien als de authoriteit
 • Weet op een sympathieke manier de rug recht te houden in discussies en te overtuigen


We bieden
Een rol waar alles in zit: lijnverantwoordelijkheid in IT delivery, het verder uitbouwen van een jonge afdeling, het bepalen en verder vormgeven van een belangrijke peiler onder de strategie van IT én de Bank en een podium om inspirerend leiderschap te demonstreren. Het is bij uitstek een rol waarbij je direct en in de omgeving komt te werken van de laatste technieken in een jong en dynamisch, maar uiterst ambitieus team.We hechten veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Dat betekent dat je zowel vertrouwen als ruimte krijgt en groeit tot de professional die je wilt zijn. Uiteraard horen daar een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden als een 13e maand, een persoonlijk opleidingsbudget, een OV jaarkaart, flexibele werktijden en een solide pensioenregeling bij.Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature! Voor meer informatie, neem contact op met Marcel Kramer, Technology Lead Data & Integration Technology, 06-30047665. Wij maken graag kennis met je.