Credit Risk Medewerker (Amsterdam)

  • Competitive
  • Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands
  • Permanent, Full time
  • ABN AMRO Bank
  • 19 Sep 17

Credit Risk Medewerker (Amsterdam)

  • Location: Amsterdam , Nederland
  • Area of expertise: Risk Management
  • Organization: ABN AMRO Bank N.V.


In het kort
Credit Risk heeft onder het motto " With learning people and smart data the risk future decoded" een volgende stap gezet op het gebied van innovatie. Om concurrerend te blijven, is het noodzakelijk dat Credit Risk een topspeler wordt op het gebied van credit risk management. Wij zoeken nieuwe collega's die ons helpen om aan deze ambitie invulling te .
Bouw je mee aan onze toekomstvisie? ( https://vimeo.com/161892727/3bdd8c62d2 ) Kortom een prachtige kans om veel te leren! Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk
In deze tijd van constante beweging is een organisatie die innovatief en agile is noodzakelijk. Jij werkt in een zelfsturend team dat o.b.v. data science en advanced analytics de toegevoegde waarde voor de klant en de bank doorlopend vergroot o.a. door Risk as a Service te ontwikkelen in nauwe samenwerking met de Innovation Hub. Je analyseert en fiatteert alle kredietaanvragen en kredietrevisies van Commercial Clients, Retail en Private Banking. Je bent verantwoordelijk voor het initiëren, toetsen en bijstellen van het kredietbeleid, alsmede het toezichthouden op het kredietbeheer. Je houdt als second line toezicht op de invulling van risk gerelateerde aspecten door de first line (de business lines; CC, Retail en PB). Hiernaast is jouw bijdrage aan innovatie zeer van belang.

Je werkomgeving
De Credit Risk organisatie is een dynamische ondernemende, creatieve explorerende werkomgeving waar agile wordt samengewerkt om zo resultaatgericht mogelijk te zijn in het licht van alle (technologische) ontwikkelingen ten behoeve van de klant.
Binnen de afdeling zijn wij volop bezig met de transitie naar zelfsturende teams. Jij mag vanaf het begin helpen creëren en vormgeven van hoe jouw team optimaal samenwerkt.
De vier sector clusters + het cluster voor Retail en Private Banking, zijn zoveel mogelijk zelfsturend. Zo ontstaat een vruchtbare bodem voor innovatie en vernieuwing. Wij geloven dat mensen tot veel meer in staat zijn als zij ruimte en verantwoordelijkheid krijgen over hun eigen werk(omgeving). https://vimeo.com/219987304
Iedereen die werkzaam is binnen CR CC, RB and PB werkt mee aan de innovatie en data analyses. De sectorteams werken doorlopend samen met de Innovation Hub. De Lean-Startup methode wordt optimaal ingezet en er wordt intensief samengewerkt met andere stakeholders (zoals de Business Partners en de klant) zodat er multidisciplinair wordt geïnnoveerd.

Je profiel
Wie zoeken we?
We zijn op zoek naar gemotiveerde, leergierige, adaptieve en innovatieve mensen die deel uit willen maken van een zelfsturende organisatie die zich continu aanpast. Mensen die begrijpen hoe snel de buitenwereld verandert en tegelijkertijd zelf willen bijdragen aan een duurzame toekomst voor ABN AMRO en Risk Management in het bijzonder.
Denk je dat jij bij ons past?
Algemeen
• Hbo tot en met Universitair werk- en denkniveau. Bij voorkeur gevolgd door een gespecialiseerde opleiding op het gebied van Lean Startup, personeelsmanagement, coaching, bedrijfskunde en/of economie.
• Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in de financiële dienstverlening.

Specifiek
• Diepgaande kennis en ervaring (minimaal 3 jaar) in kredietverlening, datakwaliteit, financiële analyse, juridische en bedrijfseconomische en fiscale aspecten van de kredietverlening, financiële en maatschappelijke ontwikkelingen.
• Kennis van de visie, doelstellingen en strategie van AAB. Beleidskaders mbt kredietverlening en risicobeheer voor AAB, maatwerk kredietverleningsproducten en constructies, evenals inrichting, procedures en het kredietproces binnen RM, de 2nd-line of defense.
• Kennis van digitale toepassingen op het gebied van Data Analyse en andere ICT ontwikkelingen, of de interesse om deze kennis op te doen.
• Affiniteit met agile werken, zelfsturende teams en eigen ontwikkeling. • Affiniteit met projectmatig werken

We bieden
Een vernieuwende werkomgeving waar je helpt meebouwen aan de toekomst van Credit Risk. Je zult een een belangrijke rol spelen samen met je directe collega's om de zelfsturende teams vorm te geven. Binnen het zelfsturende team vindt het werk plaats door medewerkers die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de resultaatgebieden. Wij hebben verschillende vacatures voor Credit Risk Medewerkers op verschillende functieniveaus. Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daarbuiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Bas van den Bos (bas.vanden.bos@nl.abnamro.com)